سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به مناسبت هفته سلامت 10 طرح بهداشتی- درمانی کلنگ زنی می شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به مناسبت هفته سلامت 10 طرح بهداشتی- درمانی به بهره برداری کلنگ زنی می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر اورنگ ایلامی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز در مصلای یاسوج با بیان این مطلب افزود: بهره برداری از بیمارستان 32 تختخوابی باشت در پایان سه ماهه اول امسال، راه اندازی 2 دستگاه MRI و سی تی اسکن با مبلغی بالغ بر 17 میلیارد تومان در شهرستان های دهدشت و گچساران بخشی از اقدامات صورت گرفته در طرح تحول نظام سلامت است.
وی اظهار کرد: بیمارستان لیکک با 45 درصد پیشرفت فیزیکی، تکمیل 2 کلینیک ویزه تخصصی در گچساران و دهدشت با پیشرفت فیزیکی 65 و 35 درصد در حال پیگیری است.
افزایش 2 برابری ظرفیت ناوگان اورژانس استان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز کرد: در سه سال گذشته همزمان با اجرا شدن طرح تحول نظام سلامت 45 آمبولانس به ناوگان اورژانس افزوده شده، که با این افزایش ظرفیت ناوگان استان 2 برابر شده است.
دکتر ایلامی از راه اندازی آمبولانس هوایی با یک دستگاه بالگرد خبر داد و اضافه کرد: برای مناطق گرمسیری استان در همین ماه، دومین بالگرد در شهرستان گچساران راه اندازی می شود که برای اعزام هوایی بیماران در جنوب غرب کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی استان یک هواپیمای هوایی خریداری شده است.
وی ادامه داد: خرید 40 تخت ویژه با اعتبار 20 میلیارد تومان برای بخش های ICU، CCU و بخش مراقبت برای بیماران بدحال، راه اندازی بخش جراحی مغز و اعصاب در دهدشت و گچساران، مقیم شدن 150 متخصص و فوق تخصص دراستان که 70 درصد آنان تمام وقت در خدمت مردم هستند از دیگر اقدامات صورت گرفته با اجرای طرح تحول سلامت است.
دکتر ایلامی با تصریح اینکه یکی از اهداف طرح یاد شده کاهش پرداخت از جیب مردم است، اضافه کرد: بااجرای این طرح پرداختی مردم در بیمارستان ها که 37 درصد بود برای روستائیان به 3 درصد و برای شهرنشینان به 6 درصد کاهش یافت.
به گفته ی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، در مدت اجرای طرح 220 هزار بیمار در بیمارستان های استان بستری شدند که با کاهش فرانشیز میزان پرداختی بیماران به 5.8 کاهش یافته است.
دکتر ایلامی افزود: در سه سالی که از اجرای طرح می گذرد 20 هزار زایمان طبیعی بصورت رایگان انجام شده است.
دومین عامل مرگ و میر در افراد 15 تا 29 سال، افسردگی است
وی با یادآوری شعار سال" زندگی سالم با نشاط و امید" گفت: طبق آمار بین المللی در جوانان بین 15 تا 29 سال، دومین عامل مرگ و میر افسردگی است که مهمترین دلیل خودکشی نیز محسوب می شود.
دکتر ایلامی اظهار کرد: استفاده نادرست از فضاهای مجازی، اینترنت و گوشی های هوشمند باعث افزایش انزوای اجتماعی و ارتباط کم کلامی شده است زیرا افراد با استفاده نامناسب از این ابزارها از عالم حقیقی فاصله می گیرند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه فضاهای مجازی نوعی اعتیاد نو و مدرن را به همراه دارد، اضافه کرد: افراد سودجو از این فضاها برای کسب منافع فردی بهره برداری کرده و از آن سوء استفاده روانی و رفتاری می کنند.
وی گفت: اینترنت می تواند مفید باشد، اگر به اندازه معقول استفاده شود و عامل تخریب ارزش های معنوی، اخلاقی و فرهنگی نشود.
این مقام ارشد دانشگاه علوم پزشکی استان ابراز کرد: مطالعات علمی نشان داده که افرادی که بصورت نامعقول و خارج از عرف وارد این فضاها می شوند نمی توانند فعالیت های معمول اجتماعی خود را به درستی انجام داده و در دانش آموزان و دانشجویان افت تحصیلی را موجب می شود.
دکتر ایلامی به والدین توصیه کرد، همانگونه که فرزندان خود را در ارتباطات اجتماعی کنترل می کنند، در فضاهای مجازی نیز مراقب ارتباطات آن ها باشند.